Despre avortul motiunii de cenzura

Posted: 14 June 2010 in Leacul Durerii, politice

Scurt, ca sunt la munca.

Motiunea de cenzura nasita de mareata opozitie nu va trece. Dimpotriva, nasii acesteia vor deveni si ginecologii monstruosi care o vor scoate, bila cu bila, pe usa din dos.

In primul rand pentru ca urmeaza vacanta parlamentara, iar cei 472 nu dau un august linistit pe 3 luni de lupte politice.

In al doilea rand pentru ca niciun politician mai rasarit nu se sinucide din punct de vedere politic pentru a fi premier 5 luni, in criza. Despre declaratia lui Crin Antonescu, in legatura cu acceptarea unei viitoare guvernari… cred ca l-a luat gura pe dinainte.

In al treilea rand, Basescu nu va sacrifica inca un greu in aceeasi mocirla a guvernarii pe criza.

In al patrulea rand, opozitia isi poate construi un brand foarte bun, fundamentat pe imaginea erodata a presupus celei mai proaste guvernari de dupa ’89 incoace.

De asemenea, subsecvent acestei motiuni se poate ajunge la destabilizarea actualei coalitii de guvernare si la anticipate (eventual si la vreun referendum pentru mazilirea Zeului), iar dupa doi ani de campanii electorale la 6 luni, conturile parlamentarilor sunt secatuite. De unde alte sute de mii?

Scaunul lui Emil Boc, momentan, nu se clatina. Spun momentan pentru ca la un moment dat Basescu il va sacrifica, impreuna cu alti cativa grei portocalii, spre a cladi o piramida de capete, ca oarecand Lapusneanul, pentru satisfactia poporului beat de sange.

After party: Pentru Mihai, tipul la care stau in gazda: Ti-am spus eu!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s